Добредојдовте во рудник Боров Дол

Category Archives: Новости

Awesome Image

ОТВОРЕН ПОВИК за МЛАДИ УМЕТНИЦИ И ТАЛЕНТИ

Ако цртате, фотографирате, снимате модни видеа, дизајнирате или креирате какво било креативно уметничко дело, Ве предизвикуваме да го отворите...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Соопштение во врска со неодамнешната изјава на Канцеларијата за контрола на странски имоти при Департаментот за финансии на САД (OFAC – ККСИ)

Како одговор на неодамнешната изјава на Канцеларијата за контрола на странски имоти при Департаментот за финансии на САД (OFAC...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Бучим и Боров Дол го рестартираат процесот на производство

Радовиш, 21 октомври 2022 – Почнувајќи од 25.10.2022 (вторник) ДПТУ “Бучим” ДОО Радовиш и ДПТУ “Боров Дол” ДООЕЛ Радовиш...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Бучим и Боров Дол објавуваат привремен прекин на процесот на производство

Во пресрет на професионалниот празник на рударите како и големиот православен празник Успение на Пресвета Богородица, заштитничка на рударите,...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Извештај од еколошки мониторинг на подрачјето на брана Мантово

Врз основа на јавно искажаните обвинувања и паушалните наводи за загадување на вештачкото езеро-акумулација Мантово предизвикано од активностите на рудникот Боров...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Еколошки мониторинг на подрачјето на брана Мантово

Имајќи ја предвид потребата да бидат презентирани сите факти, пред директно посочување и обвинување на ДПТУ Боров Дол ДООЕЛ...

Прочитај повеќе