Добредојдовте во рудник Боров Дол

БОРОВ ДОЛ ЈА ПРОДОЛЖИ ТРАДИЦИЈАТА НА НОВОГОДИШНИ ДОНАЦИИ ВО ОПШТИНА КОНЧЕ

Awesome Image
декември 28, 2023

Боров Дол, како општествено одговорна компанија и цврст застапник на принципите на управување во рамките на ЕСГ (еколошко, општествено и корпоративно управување), ги објавува неодамнешнитеактивности за поддршка на локалната заедница за време на празничниот период.


Како дел од својата постојана заложба за поттикнување на одржлив раст и развој на заедницата, рудникот по повод новогодишните празници на боречкиот клуб Бучим Шампиони Конче донирашепатничко возило-комбе. Овој придонес има за цел да ја подобри оперативната ефикасност на клуботи да ги олесни транспортните потреби неопходни за развојот на младите надежни спортисти во Општина Конче. Гестот ја одразува посветеноста на Боров Дол за поддршка на воннаставни активности за децата во регионот.


Заменик управителот на рудниците Бучим и Боров Дол, Ивица Карапетров, го изрази својот ентузијазам за придонесот, изјавувајќи: „Спортот има моќ да го обликува карактерот и да всади вредни животни вештини. Инвестирањето во развојот на нашата младина е инвестиција во иднината. Имаме за цел да ги поттикнеме младите спортисти да ја следат својата страст со поголема посветеност и да го достигнат својот целосен потенцијал“.


Покрај донацијата на патничко возило на локалниот боречки клуб, рудникот Боров Дол и годинава ја продолжи својата традиција да им донесе радост за време на новогодишните празници на дечињата од социјално загрозените семејства во Општина Конче. Рудникот им подари новогодишни пакетчиња на децата од овие семејства, носејќи топлина и среќа за време на празничната сезона. Исто така беа доделени новогодишни пакетчиња на сите деца во градинката Детска градинка „12 Јули“ во Конче, како и на најмладите членови од боречкиот клуб “Бучим Шампиони Конче’.


“Ние веруваме во создавање вредност не само за нашите акционери, но и за заедниците во кои што работиме. Овие општествено одоговорни активности ја одразуваат нашата посветеност на принципите на ЕСГ и ја нагласуваат нашата определба да направиме позитивно влијание врз општеството”, додаде Александр Раков, управител на рудниците Бучим и Боров Дол.

Tags:

Post A Comment