Добредојдовте во рудник Боров Дол

Новости

Awesome Image

Во Штип пуштено е во употреба детско игралиште, донација на рудник Боров Дол

ноември 3, 2023

Рудникот со задоволство ja објавува донaцијата на сосема ново игралиште за децата од Штип. Оваа донација ја одразува посветеноста...

Прочитај повеќе
Awesome Image

ОТВОРЕН ПОВИК за МЛАДИ УМЕТНИЦИ И ТАЛЕНТИ

мај 3, 2023

Ако цртате, фотографирате, снимате модни видеа, дизајнирате или креирате какво било креативно уметничко дело, Ве предизвикуваме да го отворите...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Бучим и Боров Дол ја поддржаа иницијативата Супериор Ранс – Стани, трчај!

мај 3, 2023

Во еден обид да ја искажат својата преданост кон активен начин на живот и заедницата, рудниците Бучим и Боров...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Соопштение во врска неодамнешните прилози објавени во вестите од ТВ 24

ноември 30, 2022

Радовиш, 30 ноември 2022 – По прегледувањето на видео прилозите од вестите на Телевизија 24, на новинарите Стојанчо Мицевски...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Соопштение во врска со неодамнешната изјава на Канцеларијата за контрола на странски имоти при Департаментот за финансии на САД (OFAC – ККСИ)

ноември 20, 2022

Како одговор на неодамнешната изјава на Канцеларијата за контрола на странски имоти при Департаментот за финансии на САД (OFAC...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Бучим и Боров Дол го рестартираат процесот на производство

октомври 21, 2022

Радовиш, 21 октомври 2022 – Почнувајќи од 25.10.2022 (вторник) ДПТУ “Бучим” ДОО Радовиш и ДПТУ “Боров Дол” ДООЕЛ Радовиш...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Бучим и Боров Дол објавуваат привремен прекин на процесот на производство

октомври 4, 2022

Во пресрет на професионалниот празник на рударите како и големиот православен празник Успение на Пресвета Богородица, заштитничка на рударите,...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Извештај од еколошки мониторинг на подрачјето на брана Мантово

октомври 4, 2022

Врз основа на јавно искажаните обвинувања и паушалните наводи за загадување на вештачкото езеро-акумулација Мантово предизвикано од активностите на рудникот Боров...

Прочитај повеќе
Awesome Image

Еколошки мониторинг на подрачјето на брана Мантово

октомври 4, 2022

Имајќи ја предвид потребата да бидат презентирани сите факти, пред директно посочување и обвинување на ДПТУ Боров Дол ДООЕЛ...

Прочитај повеќе
Awesome Image

ЕКО акција за чистење на дното на езерото Мантово

мај 8, 2022

Нуркачка екипа од клубот за подводни дејности Охрид, ангажирана од страна на рудникот за бакар Боров Дол, викендов го...

Прочитај повеќе
  • 1
  • 2